Mineralen en Likstenen

Een optimale voorziening aan mineralen, sporenelementen en vitaminen is van belang  voor een gezonde en goed producerende veestapel. Vooral tijdens de droogstand is het van belang dat de koeien in de juiste verhouding mineralen en vitaminen binnen krijgen.

 

Voor een probleemloze opfok is het noodzakelijk dat ook het jongveerantsoen wordt voorzien van de juiste aanvulling. Daarom voegen wij aan onze (jongvee)brokken mineralen en vitaminen toe.

 

Daarnaast kunnen wij u de mineralen ook in granulaat vorm aanbieden, mineralen die wij op voorraad hebben zijn:

 

 • Fakmix Productie- & Vruchtbaarheidsmineralen
  Voor een optimaal verloop van de lactatie.
 • Fakmix Droogstandsmineralen
        Voor een probleemloze droogstand en begin lactatie
 • Fakmix Universeel
  Universeel is inzetbaar voor jongvee en melkvee. Door het hoge magnesiumgehalte is dit product toe te passen in rantsoenen met veel graskuil en geen bijprodukten.
 • Fakmix Buffer
  Fakmix Buffer kan worden ingezet bij snelle en/of structuurarme rantsoenen (met veel bijproducten of snel verteerbare graskuilen) en/of warme periodes in de zomer met een relatief hoge luchtvochtigheid. Naast natriumbicarbonaat zijn meer dan voldoende levende gisten toegevoegd, magnesiumoxide en een breed spectrum aan weerstandsverhogende vitaminen en mineralen. Bij gebruik van dit product kunnen de andere mineralen en alle overige bufferende producten dan ook achterwege blijven. 

 

 • Fakmix Maatwerk
  Naast onze standaardmineralen kunnen wij mineralenmengsels op maat maken. Uitgangspunt voor het maatwerk is de hoeveelheid mineralen en sporenelementen in het ruwvoer. Wanneer het maatwerk gezakt geleverd wordt is zelfs de kilogrammen per zak op maat. Zodat u bijvoorbeeld één zak per mengwagen kan laden.

 

Mineralen kunnen wij zowel gezakt als in Big bags aanbieden, naast mineralen kunnen wij ook voorzien in de vraag naar krijt en zout.

 

Rumivar mineralenemmers 

Verder kunnen wij de mineralen voor de melkkoeien en het jongvee in de vorm van een likemmer aanbieden. Voordeel hiervan is dat deze mineralen gemakkelijk zijn te verstrekken en naar behoefte kunnen worden opgenomen. Soorten die wij in ons assortiment hebben zijn: 

 • Standaard
  Voor koeien en jongvee 
 • Droogstand
  Voor droge koeien en drachtige pinken

 

Mineralenbolussen

Het is mogelijk om mineralen te verstrekken in de vorm van bolussen, deze bolussen zijn zowel voor het jongvee als melkvee. Het voordeel van deze mineralen is de eenmalige toediening per halfjaar. Daarnaast zorgen de bolussen er bij het jongvee voor dat er een optimale weidegroei gerealiseerd wordt. Verder zorgen de mineralen voor een verbeterde vruchtbaarheid en een hoger afkalfgewicht.

 

Likstenen 

Naast het grote scala aan mineralen kunnen wij uw jongvee en melkvee ook voorzien in de behoefte naar vitaminen, mineralen en sporenelementen. Hiervoor hebben wij verscheidene likstenen in ons assortiment.

 

Voor vragen kunt u gerust contact opnemen.