Vleesvee

Bij het samenstellen van een rantsoen voor stieren moet rekening worden gehouden met het ras, het type dier, de gewenste groei, slachtkwaliteit en slachtgewicht. De leeftijd van het dier is van groot belang. Bevindt het dier zich in de startfase, dan is er voldoende structuur en eiwit nodig. Dit is nodig om een goede vorming van het skelet mogelijk te maken. Om de conditie van de stieren te laten toenemen wordt de energieconcentratie in het rantsoen verhoogd

Naast de leeftijd heeft de kwaliteit van het ruwvoer een grote invloed op het uiteindelijke rantsoen. Doordat Fakkert Diervoeders de rantsoenen optimaal uit balanceert is een hoge groei te combineren met een lage voederconversie. Uiteraard wordt hierbij de diergezondheid en vleeskwaliteit nauwlettend gevolgd. Ons standaard krachtvoerpakket ziet er als volgt uit:

 

 • Stierenbrok 100 DVE
  Aanvullend krachtvoeder in rantsoenen waarin naast snijmaiskuil ook een beperkte hoeveelheid graskuil wordt verstrekt. Tevens is dit voer zeer geschikt voor dieren met een lagere bevleesdheid (o.a. HF)
 • Stierenbrok 120 DVE
  Aanvullend krachtvoeder in rantsoenen waarin volledig snijmaiskuil wordt verstrekt. Met name geschikt voor dieren in de 2e helft van het groeitraject.
 • Stierenbalansbrok
  Zeer eiwitrijk voer dat zelfs bij kleinere giften in het begin van het groeitraject voorkomt dat dieren vervetten. Naast maiskuilen van goede kwaliteit komt bij kleinere krachtvoergiften de eiwitvoorziening in de 2e helft van het groeitraject niet in gevaar.
 • Super Vleesveebrok
  Uiterst luxe krachtvoer dat uitermate geschikt is voor het  luxere vleesvee (o.a. Charolais, Piemontese, Limousin etc.) Met dit voer kunnen dieren probleemloos worden afgemest tot gewichten van 550 á 600 kg geslacht gewicht!

 

Naast deze standaardsoorten hebben wij meelmengsels en krachtvoersoorten die speciaal op uw bedrijfsomstandigheden zijn afgestemd.

 

Voor vragen neem gerust contact met ons op.